Dámóci mérgezés - Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a két gyanúsított ellen

Kék hírek, 2017.11.07

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a dámóci mérgezés gyanúsítottjai ellen kedden a Miskolci Törvényszék. Mostanra négyre emelkedett a halálos áldozatok száma, de felmerült a gyanú, hogy korábban szintén metilalkohol-mérgezés következtében halt meg egy környékbeli ember.

A törvényszék kedden az MTI-vel azt közölte: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dámócon történt mérgezéses esetekkel összefüggésben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt indult büntetőeljárás két ember ellen.

Az ügyészség a gyanúsítottak ellen lakhelyelhagyási tilalom elrendelését indítványozta, a bíróság a kényszerintézkedést szükségesnek találta - írták.

A tájékoztatás szerint a gyanúsítottak a lakóhelyükön szeszesitalok értékesítésével foglalkoztak. Október 25-én egyikük 10 liter alkoholos italt vásárolt a másiktól, majd abból november 2-án délután egy litert eladott Dámócon egy 14 éves fiatalnak. Az italból a fiú, az édesapja és egyik rokona még aznap este ivott, majd mindhárman rosszul lettek, életveszélyes állapotban kerültek kórházba, ahol a 14 éves fiú meghalt. A sértettek lakásán talált ital metilalkoholt tartalmazott.

A bíróság közleményében kitért arra, hogy november 4-én dámóci otthonában holtan találtak egy 68 éves nőt, akinek az esetében szintén felmerült a mérgezés. Az asszony lakásában ismeretlen eredetű alkoholos italt találtak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház kedden közölte az MTI-vel, hogy újabb két ember - két férfi - vesztette életét a dámóci mérgezések miatt, így négyre emelkedett a halálos áldozatok száma, és még négy beteget ápolnak az intézményben.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint még október 28-án lácacsékei otthonából szívelégtelenség miatt vittek kórházba egy embert, aki ott meghalt, és ebben az esetben is felmerült a metilalkohol-mérgezés lehetősége.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!