TV műsor

Illegális bevándorlás - Idén is segítik a szerb és a macedón határrendészeti munkát a magyar rendőrök

Kék hírek, 2018.01.10

Idén is segítik a szerb és a macedón határrendészeti munkát a magyar rendőrök - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes szerdán Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában búcsúztatta a macedón-görög, valamint a szerb-bolgár határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri kontingensek tagjait.

A most kiutazó kontingens tagjai közül Szerbiában 15, Macedóniában 30 rendőr vesz részt a fogadó országgal közös határrendészeti műveletekben.

Mindkét kontingens terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét. Ezzel együtt viszont mind Macedóniában, mind Szerbiában saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat a magyar rendőrök. Intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve a szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

A magyar rendőrök fő feladatukként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, továbbá közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére belépett illegális migránsok előállításában.

A kiutazó szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területen található főbb és alsórendű utakon is - olvasható az ORFK közleményében.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!