Sűrűbben jár a balatoni komp szerdától

Kék hírek, 2018.03.12

A balatoni komp sűrűbben és hosszabb üzemidőben közlekedik szerdától - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az MTI-vel hétfőn.

A hajózási társaság az utasigényekhez igazodva döntött úgy, hogy a téli időszakban még óránként közlekedő kompjáratait az idén már március 14-től sűrűbben, 40 percenként indítja. A szolgáltatás árai az idén nem változnak - ismertették.

A napi üzemidő is hosszabbodik némileg a március 14-től április 26-ig érvényben lévő, kora tavaszi menetrendben. Így Szántódról 6:40-18:40 óra között, Tihanyból 7:00-19:00 óra között indulnak a járatok 40 percenként. A menetidő 8 perc. A hosszú hétvégéken, ha a forgalom szükségessé teszi, ennél is sűrűbben jár majd a komp.

A Bahart beszámolója szerint tavaly több mint 1,14 millió utas vette igénybe a kompjáratokat. Az idén az év első két hónapjában 22,5 ezer utast és 10,1 ezer gépjárművet szállítottak a két part között, ez 33 százalékkal több, mint a két évvel ezelőtti hasonló időszak adatai (amikor szintén nem volt befagyva a Balaton).

A 172. balatoni hajózási szezon, vagyis a menetrend szerinti hajózás a hagyománynak megfelelően húsvét nagyszombatján indul, ez az idén március 31-re esik. Siófokról és Balatonfüredről már március 15-18. között indít ünnepi sétahajókat a társaság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!