A kübekházi polgármester szeretné, ha csak azokat oltanák a kínai vakcinával, akik kifejezetten azt kérik

Koronavírus, 2021.02.25

Levélben kérte a község háziorvosát Kübekháza polgármestere, hogy a biztonságra és egészségvédelemre tekintettel a kínai Sinopharm vakcinával a lehető legkörültekintőbben járjon el.

Dr Molnár Róbert Ezt sokan úgy értelmezték, hogy a Molnár Róbert nyomást gyakorol a helyi orvosra.

A saját facebook-oldalára kiposztolt levél ugyanakkor csak arra kéri a polgármester a háziorvost, hogy csak azoknak adja be a kínai oltóanyagot, akik ezt kifejezetten kérik. Molnár Róbert tekintélyes virológus tudósok véleményére hivatkozik, amikor aggályainak hangot adott. Ugyanakkor azt is leírja, tudomása van arról, hogy a kormány nyomás alá helyezte az orvosokat, adják be minél több embernek a Sinopharm vakcinát. A levél február 24-i keltezésű, ezen a napon kezdték az „oltakozást” Magyarországon a kínai vakcinával.

Molnár Róbert független polgármester, ugyanakkor ismert a kormányt keményen bíráló nyilatkozatairól. Nem véletlenül csapott le a témára a kormány intézkedéseit előszeretettel népszerűsítő közszolgálati média. A hirado.hu például ezt írja: „Molnár Róbert megnyilvánulása, mellyel hatalmi helyzetből, szakmai hozzáértés nélkül dirigálna a szakembereknek egy egészségügyi válsághelyzetben minimum felelőtlenségnek nevezhető, főleg annak tudatában, hogy a Kübekházától nem messze fekvő Szerbiában jó ideje, jó eredményekkel oltanak keleti vakcinákkal és semmilyen bizonyíték nem támasztja alá a polgármester hangulatkeltését. ”

A polgármester megkeresésünkre elmondta: Ez nem nyomásgyakorlás, ő csak fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy mindenki a saját felelősségére vállalja az oltást a kínai vakcinával. A doktornő azt oltja, aki kéri, nem tukmálja senkire, így egyelőre 33 helyi emberből 7 kérte a kínai oltóanyagot.

Fotó: Facebook.hu
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!