Koronavírus - A delta variáns miatt továbbra sem térhet vissza sok alkalmazott a New York-i irodákba

Koronavírus, 2021.09.06

A koronavírus delta nevű variánsának terjedése miatt számos cég kényszerült az Egyesült Államok gazdasági központjának számító New Yorkban arra, hogy alkalmazottjai számára ismét elhalassza a visszatérést az irodákba.

Az üzleti ágazat korábban jórészt szeptember 7-ét (a szeptember első hétfőjén esedékes munka ünnepét követő napot) jelölte meg annak az időpontnak, amikor a tervek szerint a hivatalnokok nagy része visszatért volna a munkahelyekre, de a jelenlegi adatok szerint ez a terv továbbra is nagyon távoli marad.

A New York-i székhelyű nagyvállalatokat tömörítő Partnership for New York City nevű szervezet augusztus végén közzétett közvélemény-kutatása szerint a több mint egymillió manhattani irodai alkalmazott mindössze 23 százaléka járt be munkahelyére. Ugyanebben a felmérésben azt becsülik, hogy ez az arány 41 százalék körül lesz szeptember végén, ami nagyon távol áll attól a 62 százaléktól, amely még a májusi tervek között szerepelt erre az időszakra vonatkozóan.

Az amerikai esetszámokat növelő delta variáns gyors terjedése miatt számos cég kényszerült arra, hogy legkorábban októberig elhalassza az időpontot, amikor is alkalmazottai elkezdhetnek visszatérni a munkahelyre. Köztük van a világ legnagyobb pénzügyi befektető társasága, az amerikai BlackRock, amelynek mintegy négyezer alkalmazottja van New Yorkban, nekik eleinte heti háromszor kell bemenniük a munkahelyre a The Wall Street Journal című amerikai napilap hétfői beszámolója szerint.

Más cégek, köztük az olyan, jelentős New York-i jelenléttel bíró technológiai óriáscégek, mint a Google és az Amazon, már korábban közölték, hogy alkalmazottjaik januárig nem térnek vissza.

Ezzel szemben az olyan nagy amerikai bankok némelyikénél, mint például a Goldman Sachs és a JPMorgan Chase, már június, július óta kötelező ismét a munkavégzés a munkahelyen.

A New York-i hatóságok létfontosságúnak tartják a manhattani irodai alkalmazottak visszatérését a munkába, akiktől számos - különösen vendéglátóipari - cég túlélése függ, a polgármesteri hivatal ezért májusban kötelezte alkalmazottjait, hogy térjenek vissza a munkába.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!