Koronavírus - A DK nem szavazza meg a veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányrendeletek hatályának meghosszabbítását

Koronavírus, 2021.04.21

A Demokratikus Koalíció nem szavazza meg a veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányrendeletek hatályának meghosszabbításáról szól javaslatot - jelentette be a párt szóvivője szerdán.

Barkóczi Balázs online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy május 23-án megszűnne a veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányrendeletek február végén kilencvennel nappal meghosszabbított hatálya. Egy az Országgyűlésnek benyújtott indítvány azonban arra tesz javaslatot, hogy a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatályát hosszabbítsák meg az őszi parlamenti ülésszak első ülésnapját követő 15. napig.

A politikus a DK álláspontját indokolva azt mondta, a mostani javaslat nem szól másról, mint hogy a kormány teljhatalma a veszélyhelyzet után is megmaradjon.

A szóvivő úgy fogalmazott: "gyomorforgató Orbánék nyílt hataloméhsége" akkor, amikor már több mint 25 ezer magyar ember halt meg a koronavírus-járvány következtében, a regisztrált munkanélküliek több mint fele "egy fillér segítségre sem számíthat" a kormánytól, illetve vállalkozások és családok mennek tönkre.

Barkóczi Balázs felszólította a kormányt, hogy "saját hatalmának bebetonozása helyett" érdemben foglalkozzon az emberek problémáival, a romló gazdasági mutatókkal, fékezze meg az elszabaduló árakat, valamint adjon pénzt és segítséget az egészségügynek.

A járvány első hullámában a DK és az ellenzéki oldal is nemzeti összefogást sürgetett, a kormány azonban visszaélt ezzel a bizalommal, és a járványkezelés helyett módosította az alaptörvényt, valamint "nagyüzemi, nonstop lopásba kezdett" - jelentette ki a politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!