Koronavírus - A Jobbik azonnali és radikális fizetésemelést javasol az egészségügyi dolgozóknak

Koronavírus, 2020.03.28

A Jobbik azonnali és radikális fizetésemelést javasol az egészségügyben dolgozóknak a koronavírus-járványra tekintettel - mondta a párt alelnöke szombaton a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Lukács László György kifejtette, arra kérik a kormányt, hozza előre az egészségügyi dolgozók novemberre tervezett 20 százalékos béremelését, és a következő évekre ígért 30 százalékos növelést is fizesse ki idén augusztusig.

Hangsúlyozta, már most is megfeszített tempóban dolgozik 24 ezer orvos, 105 ezer szakdolgozó és több ezer segítő munkatárs, akiken a jövőben várhatóan még nagyobb lesz a nyomás és ezért megérdemlik a nagyobb anyagi megbecsülést.

A Jobbik alelnöke szerint a fizetésemelést az is indokolja, hogy a következő időszakban az egészségügyi ellátórendszer teljesítőképessége határozhatja meg, mennyi áldozatot követel majd a koronavírus Magyarországon. Emellett a szakmai szervezetek kérései, valamint szerbiai és nyugat-európai példák is azt mutatják, hogy a béremelésre szükség van - tette hozzá.

Lukács László György ezúttal is mindenkit arra kért, hogy kizárólag a legszükségesebb esetekben hagyja el otthonát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!