Koronavírus - A kötelező záróra eltörlését kérik az éjszakai vendéglátásban dolgozók Ausztriában

Koronavírus, 2020.06.04

A kötelező záróra eltörlését kérik az éjszakai vendéglátásban dolgozók Ausztriában - közölte Thomas Ratzenböck, az éjszakai vendéglátók egyesületének (VÖNG) szóvivője csütörtökön. Az éjszakai vendéglátóhelyek Bécsben 24 ezer álláshelyet biztosítanak.

A kötelező zárási időpont "lehetetlenné teszi", hogy újranyitó éjszakai vendéglátóhelyek bevételhez jussanak - mondta Ratzenböck. A szóvivő kifejtette: ha a jelenlegi szabályok szerint 23 óráig tartanának nyitva, illetve június 15-étől éjjel egy óráig, akkor nem tudják fedezni kiadásaikat.

Az éjszaki vendéglátóhelyek egyesülete azt tervezi, hogy a kötelező intézkedésekről, az érvényben lévő szabályokról katalógust készít, és abban méretük alapján csoportosítják a vendéglátóhelyeket.

"Nem lehet összehasonlítani egy harminc férőhelyes bárt és egy hatalmas diszkót - mondta Thomas Ratzenböck.

A szervezet javasolja azt is, hogy minden vendéglátóhelyen nevezzenek ki egy úgynevezett "koronamegbízottat", aki felügyelné a szabályok betartását és ellenőrizné, hogy a dolgozók naponta megmérjék a lázukat.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint szakértők döntenek majd a kérdésben. Ausztriában 2900 bár, tánclokál és éjszakai klub, diszkó található. Ezek a szórakozóhelyek Bécsben 24 ezer álláshelyet biztosítanak, és évente egymilliárd euró forgalmat bonyolítanak le. Ausztriában továbbra is kedvezőek a koronavírus-járvány terjedésével összefüggő adatok. Az elmúlt 24 órában 34 új fertőzöttet diagnosztizáltak. A legtöbben az osztrák fővárosban kapták meg a vírust (21 fő)- Öt más tartományban, Felső-Ausztriában (4 fő), Stájerországban (3 fő), Tirolban (3 fő), Vorarlbergben (2 fő) és Felső-Ausztriában (1 fő) történt még új fertőződés. Ausztriában 16 805 ember koronavírustesztje lett pozitív, 15 717-en időközben meggyógyultak. Jelenleg 418 aktív beteget tartanak nyilván. Közülük 87-en szorulnak kórházi kezelésre, 22 embert pedig az intenzívosztályon kezelnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!