TV műsor

Koronavírus - Az egészségügyi, energetikai dolgozók és áruszállítók szükségszállásáról rendelkezik a negyedik romániai katonai rendelet

Koronavírus, 2020.03.29

Az egészségügyi személyzet, az áruszállítók és az energetikai rendszerben dolgozók szükségszállásáról rendelkezik a koronavírus-járvány miatt megszövegezett negyedik romániai katonai rendelet, melynek részleteit vasárnap este ismertette Marcel Vela belügyminiszter.

A miniszter elmondta: az elkülönítés lehetőségének a megteremtésével segíteni szeretnének azokon, akik segítik az országot a járvány leküzdésében. Lehetővé akarják tenni számukra, hogy ne veszélyeztessék a családjukat.

A nemzetközi áruszállításban dolgozók számára a munkáltatójuk, vagy a hatóságok biztosítanak 14 napos szükségszállást a hazatérés után. A helyi hatóságoknak és a kórházak működtetőinek szállodákban kell biztosítaniuk szállást az egészségügyi személyzet számára, hogy elkerülhessék a vírus hazahurcolását.

A katonai rendelet megelőző elkülönülést ír elő azok számára, akik kulcsfontosságú szerepet töltenek be a földgáz- és a villamos energia termelésében, szállításában és szolgáltatásában, a szolgáltató rendszerek fenntartásában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!