Koronavírus - Az EU közel 44 millió eurót ajánl fel az afrikai Száhel-övezet országainak

Koronavírus, 2020.10.20

Az Európai Bizottság közel 44 millió eurót ajánl fel három Száhel-övezetbeli országnak, Burkina Fasónak, Malinak és Nigernek, hogy egyben enyhítse a koronavírus-járvány a régióra gyakorolt negatív hatásait - olvasható a brüsszeli testület keddi sajtóközleményében.

A bizottság az érintett országok képviselőivel szervezett videokonferencia keretében 23,6 millió eurót adományoz e három országnak humanitárius, és 20 milliót fejlesztési célokra 2020 végéig.

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos szerint ezekben az országokban egyre romlanak a biztonsági és társadalmi körülmények, ami kockára teszi az egész régió stabilitását is. Hangsúlyozta: csak a mélyen gyökerező problémák orvoslásával sikerülhet jobb életet biztosítani a válság sújtotta régiókban élőknek.

2020-ban az EU összesen 84,6 millió eurót mozgósított humanitárius segítségnyújtás céljából Nigerbe, Burkina Fasóba és Maliba. Uniós becslések szerint ezekben az országokban legalább 13,4 millió embernek van szüksége közvetlen segélyekre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!