Koronavírus - Az MSZP tízezer forintos utalványt adna azoknak, akik beoltatják magukat

Koronavírus, 2021.02.10

Tízezer forintos, a bajba jutott ágazatokban felhasználható utalványt adna az MSZP országgyűlési képviselője azoknak a magyar állampolgároknak, akik beoltatják magukat koronavírus ellen.

Molnár Zsolt - aki az MSZP pártigazgatója is - a szocialisták Facebook-oldalán közvetített szerdai online sajtótájékoztatón elmondta, az oltási utalványokat azokban az ágazatokban lehetne felhasználni, amelyeket a koronavírus-járvány miatti korlátozások és a kialakult válság különösen sújtott, ilyen például a vendéglátás, illetve egyes szolgáltatások.

Hozzátette: az utalvány nemcsak a bajba jutott ágazatokat, hanem az életek védelmét is segítené, hiszen nagyon fontos, hogy minél többen beoltassák magukat.

Az ellenzéki politikus szerint az utalvány közel 100 milliárd forintot juttathatna a válság sújtotta ágazatokba.

Molnár Zsolt mindenkit a koronavírus elleni vakcina beadatására biztatott, mondván, így lehet visszatérni a normális élethez.

Megismételte az MSZP korábbi javaslatait is, amelyek szerint az álláskeresési járadék időtartamát kilenc hónapra kell emelni és az igazoltan koronavírusos betegeknek 100 százalékos táppénzt kell biztosítani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!