Koronavírus - Belgiumban növekszik, ismét nyolcezer körüli a napi fertőzöttek száma

Koronavírus, 2022.03.15

Belgiumban folytatódik a koronavírus-fertőzéses esetek számának növekedése, naponta mintegy nyolcezer fertőzöttet vesznek nyilvántartásba az országban, és ismét egyre több embert szállítanak kórházba a fertőzés súlyos tüneteivel - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

Az illetékes belga közegészségügyi hatóság adatai szerint az elmúlt hét napban naponta átlagosan 7936 új koronavírus-fertőzéses esetet azonosítanak Belgiumban, ami 31 százalékos növekedést jelent az előző héten feljegyzett számokhoz képest.

Az új fertőzéses esetek 62,5 százalékát az omikron BA.2-es alváltozata, 37,5 százalékát pedig az omikron fő verziója teszi ki. A delta variáns teljesen eltűnt az országból. A növekedés ellenére a szakértők szerint nincs ok az aggodalomra, a fertőzésszám növekedése ugyanis várható volt a járvány visszaszorítását célzó intézkedések mintegy két héttel ezelőtti feloldását követően - közölték.

A beszámoló szerint növekszik a kórházba szállított fertőzöttek száma is Belgiumban. Naponta átlagosan 151 beteget helyeznek el ápolási intézményekben, ami 7 százalékos növekedést jelent az előző hét naphoz képest.

A koronavírus-fertőzés következtében elhunytak átlagos száma csökkent, a mérséklődés üteme azonban lassult. Naponta átlagosan 19 fertőzött beteg hal meg Belgiumban, ami 1 százalékos csökkenést jelent a múlt hét adataihoz képest. Jelenleg mintegy 2100 embert ápolnak koronavírus-fertőzéssel belga kórházakban, 107-tel többet, mint vasárnap. Közülük 173 beteget intenzív osztályon kezelnek, és 72 ápolt légzését segítik gépekkel.

A járvány kezdete óta 3 658 084 ember szervezetében mutatták ki a koronavírus jelentlétét, a halálos áldozatok száma 30 445 Belgiumban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!