Koronavírus - Börtönbüntetést kapott a villamoson késelő arcmaszkos férfi

Koronavírus, 2022.03.10

Első fokon 6 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki késsel támadt 2020 novemberében egy utasra az 1-es villamoson, miután az utas szóvá tette, hogy nem jól viseli az arcmaszkját - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a bíróság 6 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta a férfit, akit emberölés bűntettének kísérletével vádolt az ügyészség.

Az ítélet szerint a férfi 2020. november 12-én hajnalban az 1-es villamoson összeszólalkozott egy utassal, aki szóvá tette, hogy nem jól viseli az arcmaszkját. A vádlott többször megütötte a férfit, aki ezt követően előrement a villamosvezetőhöz, akit arra kért, hogy értesítse a mentőket és a rendőrséget.

Ezen a támadó felháborodott, elővett egy kést, majd "nem fogok verésért börtönbe menni, inkább meghalsz!" felkiáltással a férfihez lépett, és megszúrta a nyakát. A vádlott ezután felszólította a villamosvezetőt, hogy nyissa ki a jármű ajtaját, majd elmenekült. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül és 8 napon túl gyógyuló sérülést is szenvedett.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, az időmúlást, a sértetti megbocsátást, továbbá azt, hogy a vádlott négy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság azt, hogy a terhelt a cselekményt bódult állapotban követte el, valamint azt is, hogy vele szemben a bűncselekmény elkövetésekor - élet elleni bűncselekmény miatt - már másik büntetőeljárás is folyamatban volt.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért fellebbezett, míg a vádlott és védője teljes körű fellebbezést jelentett be.

A bíróság a bűnismétlés, szökés, elrejtőzés veszélyeire hivatkozva - a másodfokú bíróság ügydöntő határozatáig - fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét. A végzés nem végleges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!