Koronavírus - Csaknem háromezer új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában, Harkiv polgármestere is súlyos beteg

Koronavírus, 2020.09.15

Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti: <br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Kijev, 2020. szeptember 15., kedd (MTI) -&nbsp;&nbsp;Változatlanul gyors ütemben terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában, keddre is csaknem háromezer új beteget regisztráltak, velük együtt a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma pedig már megközelítette a 160 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból. Közben a kelet-ukrajnai Harkiv helyi vezetése tudtul adta, hogy megfertőződött és súlyos beteg a város polgármestere.

A koronavírussal megfertőződött Hennagyij Kernesz harkivi polgármesternek szövődményként kétoldali tüdőgyulladás lépett fel. A 61 éves politikus a városi tanács szóvivőjének tájékoztatása szerint az egyik harkivi kórházban fekszik, állapota stabil, de súlyos.

A közölt adatok alapján az elmúlt napon 2905 új esettel 159 702-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké 53 újabb halálos áldozattal 3264-re, miközben eddig 70 810-en gyógyultak meg, közülük előző nap 1267-en. Jelenleg már 85 628 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1585-tel nőtt egy nap alatt. A járvány kezdete óta a legtöbb új fertőzöttet, 3144-et múlt csütörtökön jegyezték fel, az egy nap alatt elhunyt legtöbb beteget, 72-őt, pedig múlt pénteken.

Területi bontásban előző nap a legtöbb új beteget, 390-et és öt elhunytat ismét a nyugat-ukrajnai Ternopil megyében jegyezték fel, a második legtöbbet, 307-et és három halálesetet pedig a keleti országrészben lévő Harkiv megyében.

Az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben az elmúlt napon 11-en haltak bele a betegségbe, ami új rekordnak számít a járvány kitörése óta, velük együtt az elhunytak száma elérte a 283-at, az azonosított fertőzötteké pedig újabb 285 esettel 17 714-re nőtt.

Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján eddig 8756 beteget azonosítottak, újabb haláleset nem történt, így az elhunytak száma 286, a járvány kezdete óta pedig 3798-an győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter tájékoztatóján közölte, hogy újabb 145 egészségügyi alkalmazott kapta el a vírust, körükben a járvány kitörése óta már több mint 13 ezren fertőződtek meg. Az elmúlt napon megint sok, 546 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani az országban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!