Koronavírus - Csehország francia betegeket gyógyít

Koronavírus, 2020.04.05

Koronavírussal fertőzött francia betegeket fognak gyógyítani Csehországban - jelentette be vasárnap Andrej Babis cseh miniszterelnök a közszolgálati televízióban.

"Franciaország a segítségünket kérte, s kormány eleget tett a kérésnek" - mondta Babis az interjúban.

"Összesen 14 kórházi helyet ajánlottunk fel" - jegyezte meg Babis. Kifejtette, hogy az első hat francia beteget néhány napon belül várják a brünni egyetemi gyakorló kórházba.

Franciaország a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban súlyos gondokkal küzd a kórházak kapacitása tekinetében. Több francia beteget már korábban Németország is átvett.

Andrej Babis felhívta a figyelmet arra, hogy Csehország már korábban is segített néhány európai uniós tagállamnak, például védőfelszereléseket szállított Szlovéniába, Olaszországba vagy Spanyolországba. "Szolidárisak vagyunk az Európai Unión belül" - szögezte le.

A miniszterelnök az interjúban megerősítette, hogy a kormány mérlegeli néhány korlátozás enyhítését. A kormány a jövő csütörtöktől kezdve engedélyezheti például a papírboltok, vagy a munkaruhákat, gyermektextilt, lábbelit, építőipari kellékeket árusító üzletek megnyitását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!