Koronavírus - Csökken az újonnan regisztrált fertőzések száma az Egyesült Államokban

Koronavírus, 2021.02.16

Csökkent az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Államokban - derült ki az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) kedden közzétett adataiból.

Hétfőn mintegy 56 ezer új esetet jelentettek az országban. A szakértők szerint ez a szám valószínűleg a hétvége miatt is alacsonyabb a korábbi átlagnál, azonban az utóbbi egy hétre vonatkozó napi átlagos esetek száma is 90 ezer alá süllyedt, ami tavaly november óta először fordult elő.

A csökkenés lehetséges okai között említik a beoltottak számának emelkedését, a tesztek számának csökkenését, valamint az ilyen típusú vírusok úgynevezett szezonális viselkedését. Mások szerint az is közrejátszhat, hogy az emberek egyre inkább betartják a korlátozásokat.

Ezzel egy időben azonban növekszik a koronavírus először Nagy-Britanniában azonosított új variánsának előfordulása az Egyesült Államokban. A CDC adatai szerint 10 naponta duplázódik a brit variánssal fertőzött esetek száma. Január végén még csak napi 293 esetről, február elején 611-ről, jelenleg pedig 1168-ról számoltak be. Az Egyesült Államokban a koronavírus megjelenése óta több mint 485 ezer ember halt meg a kórban, és több mint 27 millió fertőzést jelentettek.

A haditengerészet bejelentette, hogy három matróz is pozitív koronavírus-teszt produkált a Theodore Roosevelt repülőgéphordozó legénységéből. Közleményük szerint a fertőzött tengerészeket - akik semmilyen tünetet nem tapasztaltak - és azokat a személyeket, akikkel közvetlenül érintkeztek, elkülönítették.

Az új fertőzés kevesebb mint egy évvel azután bukkant fel a hajón, hogy az a hadsereg által tapasztalt egyik legnagyobb koronavírus-gócponttá vált, és ez arra kényszerítette őket, hogy közel két hónapig a csendes-óceáni Guamnál állomásozzanak. Akkor több mint 1200 pozitív esetet regisztráltak a fedélzeten, és a hajó 4800 fős legénysége hetekig karanténban volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!