Koronavírus - DK: a kormány ne akarja politikai utasítással engedélyeztetni a kínai vakcinát!

Koronavírus, 2021.01.15

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, ne akarja a "saját hatóságainál politikai utasítással" engedélyeztetni a kínai koronavírus elleni  vakcinát.

A DK frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában jelezte, kínai vakcinát tömegesen is tud szerezni Magyarország, ehhez már csak az kell, hogy a magyar egészségügyi hatóság is engedélyezze azt. Reméli, a hatóság néhány napon belül egyértelmű választ ad - tette hozzá a kormányfő.

Arató Gergely ezt úgy kommentálta: a miniszterelnök a rádióinterjúban a lehető legveszélyesebb dolgot tette, amit ebben a helyzetben tehet, mert bejelentette, hogy "saját hatóságaival engedélyeztetni akarja" az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem engedélyezett kínai vakcinát.

Szó sem lehet arról, hogy egy vitatott hatékonyságú, az EU-ban nem engedélyezett vakcinával oltsák be a magyar embereket! - hangoztatta Arató Gergely.

A DK azt szorgalmazza, legyen választási szabadsága az embereknek, dönthessék el, akarják-e, hogy kínai vagy orosz vakcinával oltsák be őket. Ha Orbán Viktor kedvezni akar a "kínai vagy az orosz diktátornak, akkor vigyen nekik bonbont vagy virágot, de ne a magyar emberek egészségével játsszon!" - fogalmazott a frakcióvezető-helyettes.

A DK azt is követeli, hogy a kormány fejezze be a kínai oltóanyag melletti "propagandakampányt", és azt az "összevissza kommunikációt", amivel tovább növeli az oltásellenességet - mondta végül az ellenzéki politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!