Koronavírus - DK: a kormány ne gyűjtsön adatokat a regisztrációs oldalon!

Koronavírus, 2021.01.12

A Demokratikus Koalíció (DK) kedden arra szólította fel a kormányt, hogy "szüntesse meg az adatgyűjtést" a koronavírus elleni vakcina regisztrációs oldalán.

Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: azt szeretnék elősegíteni, hogy minél többen regisztráljanak a koronavírus elleni védőoltásra, az elmúlt hetekben azonban sok megkeresést kaptak olyanoktól, akik az állítják, azért nem regisztrálnak, mert nem akarják, hogy a kormány esetleg visszaéljen az adataikkal egy kampány során.

Kiemelte, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon egy olyan beikszelendő opció is szerepel, amely szerint a regisztráló megadott kapcsolattartási adatait későbbi kapcsolattartás céljából visszavonásig kezelhetik. Varga Zoltán azt mondta, sokan nem tudják, hogy ezt a hozzájárulást nem kötelező beikszelni, ezért inkább a regisztrációtól is elállnak.

A kormány az adatgyűjtés helyett szorítkozzon a tömeges oltásra való felkészülésre, és ne csökkentse a regisztrációba vetett, amúgy is nagyon "ingoványos" bizalmat! - kérte a képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!