Koronavírus - DK: a kormány szándékosan nem hívja le az uniós vakcinakeretet

Koronavírus, 2021.02.25

A Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy a kormány gyakorlatilag szándékosan nem hívja le a Magyarországnak járó uniós vakcinakeretet.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Magyarország jóval több uniós vakcinára lenne jogosult, mint amennyi jelenleg érkezik, a kormány ugyanis jóval kevesebbet kötött le annál, mint amennyit lakosságarányosan kapna az ország.

A magyar emberek azért nem jutnak előbb bizonyítottan hatásos uniós vakcinához, mert "Orbán Viktor EU-ellenes politikáját ez szolgálja" - jelentette ki az Európai Parlament alelnöke. "Gyakorlatilag a magyarok egészségét és életét alárendelték egy ilyen piszkos pártpolitikai játszmának" - értékelt.

Dobrev Klára hangsúlyozta: a DK oltáspárti közösség, és kéri, hogy minél többen oltassák be magukat az EU által engedélyezett vakcinákkal.

A kormánynak nem az volt a fontos, hogy minél több ember be legyen oltva, minél hamarabb túllegyünk a járványon, nyitni lehessen és vissza lehessen térni a normális élethez, hanem az, hogy "újra folytathassák az EU-ellenes politikájukat" - jelentette ki az EP-képviselő.

Dobrev Klára közölte: ha azt nézik, hogy száz emberből hányan jutottak oltáshoz, akkor Románia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia is gyorsabban olt, mint Magyarország, pedig ezekben az országokban csak az unió által engedélyezett vakcinákat használják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!