Koronavírus - DK: a szja további egy százaléka legyen felajánlható a védekezésre!

Koronavírus, 2020.03.31

A Demokratikus Koalíció (DK) törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy a személyi jövedelemadó (szja) további egy százaléka felajánlható legyen a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese keddi közleményében a kezdeményezést azzal indokolta: a koronavírus-járvány miatt rengeteg ember került már most kilátástalan helyzetbe.

A politikus úgy véli: járvány elleni védekezés, valamint a gazdasági és szociális károk enyhítése társadalmi kérdés is, a civil szervezetek és önkormányzatok pedig minden erejüket megfeszítve küzdenek azért, hogy a kormány helyett is gondolkodva megoldják a mélyszegénységben élő családok, hajléktalanok, egyedülálló idős emberek gondjait.

Arató Gergely közlése szerint a DK ezért törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy a szja további egy százaléka felajánlható legyen a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

"Az emberi élet nem játék, minden eszközzel meg kell védenünk a legelesettebbeket is, és nem lehet csupán katonai vagy rendészeti ügyként tekinteni a járvány elleni harcra. Minden eddiginél nagyobb szükség van részvétre, empátiára és emberségre is" - hangsúlyozza a DK képviselője közleményben.

A jelenlegi szabályok szerint a magánszemélyek a megfizetett személyi jövedelemadójuk 1 százalékát felajánlhatják egy regisztrált civil szervezetnek, további 1 százalékát pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!