Koronavírus - DK: biztosítsanak ingyenes és rendszeres tesztelési lehetőséget a diákoknak és a pedagógusoknak!

Koronavírus, 2021.04.19

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kéri, hogy biztosítsanak ingyenes és rendszeres koronavírus-tesztelési lehetőséget a pedagógusoknak, a kisgyermekeknek és a diákoknak.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese hétfői, az iskolák és óvodák megnyitásáról szóló online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány semmit sem tanult az elmúlt egy évben.

Tavaly az iskoláknak és a szülőknek egy hétvége alatt kellett átállniuk a digitális oktatásra és nem számíthattak semmilyen segítségre - jelentette ki Arató Gergely. A politikus hozzátette, ahogy a kormány ősszel nem tudott kidolgozni egy működőképes protokollt, ami alapján biztonságosan működtek volna az iskolák, úgy most sincsenek megfelelő eljárások például arra, hogy mi történjen azokkal a gyerekekkel, akik nem járnak iskolába, vagy mi legyen azokkal a pedagógusokkal, akik a veszélyeztetett korcsoportba tartoznak, esetleg a betegségük miatt különösen kockázatos számukra a jelenléti oktatás.

Ismét csak a pedagógusokon, az óvónőkön múlik, hogy működik az oktatás, a kormány ismét nem képes érdemi segítséget nyújtani - állította a képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!