TV műsor

Koronavírus - DK: eddig egymillió adag EU-s vakcina érkezett Magyarországra

Koronavírus, 2021.02.24

Eddig egymillió adag, az EU által jóváhagyott vakcina érkezett Magyarországra, ami a kínai beszerzésnek mintegy a duplája - mondta a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője szerdán online sajtótájékoztatón.

Varga Zoltán arról beszélt, hogy "Orbánék (.) erőből a kínai vakcinát tolják", miközben a kormány azt próbálja elhitetni, hogy az Európai Unióból nem érkezik elegendő, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott oltóanyag.

A kormányzati koronavírus-portálon közzétett táblázatból azonban kiderül, hogy Magyarország a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű vakcinájából eddig 773 ezer 745 adagot, a Modernáéból 39 ezer 600 adagot, az AstraZenecáéból pedig 169 ezer 900 adagot kapott, míg a kínai Sinopharmtól 550 ezer adag érkezett - emelte ki a politikus.

A kormány hazudik, amikor azt mondja, hogy az EU kevés oltóanyagot küld és azt is lassan, bőven lenne lehetőség rá, hogy az EMA által jóváhagyott vakcinával oltsák a magyarokat - jelentette ki Varga Zoltán. Leszögezte, hogy a DK oltáspárti közösség, és csak az unióban jóváhagyott vakcinákat fogadják el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!