Koronavírus - DK: felhatalmazási törvény nélkül is lehet védekezni a járvány ellen

Koronavírus, 2020.03.27

Orbán Viktor miniszterelnök maga bizonyította be, hogy "felhatalmazási törvény" nélkül is meg lehet tenni mindent, amire a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükség van - jelentette ki a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Barkóczi Balázs pénteki, online sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a kormány saját hatáskörében döntött a szombattól életbe lépő kijárási korlátozásról. A politikus hozzátette, ehhez nem kellett sem parlamenti felhatalmazás, sem "élethosszig tartó teljhatalom törvény".

A szóvivő arra szólított fel, hogy "elég legyen a habonyi politikai játszmákból" és a kormány tegye a dolgát, például biztosítson mindenkinek ingyenes védőmaszkot.

Az eset előzménye, hogy az ellenzék hétfőn nem járult hozzá a házszabálytól való eltéréshez, ezért a parlament legkorábban csak jövő héten szavazhat a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényről. A kormánypárti politikusok ezt követően élesen bírálták az ellenzéki képviselőket, azt állítva, hogy magatartásukkal nehezítik a járvány elleni védekezést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!