Koronavírus - DK: hazugság, hogy az egészségügyben mindenkit ellátnak

Koronavírus, 2021.04.22

A Demokratikus Koalíció frakciószóvivője hazugságnak nevezte, hogy az egészségügyben mindenkit ellátnak és az ágazat "bírja a strapát".

Varga Zoltán csütörtöki online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere egy interjúban arról beszélt, hogy az egészségügyi rendszer összességében bírja a terhelést. Az ellenzéki politikus hozzátette, a miniszter már azt is mondta, hogy nem tud egyetlen olyan betegről sem, akit ne láttak volna el.

Hozzátette: Kásler Miklós volt az, aki néhány napja felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatokat.

Varga Zoltán pártja nevében azt kérdezte: "Kásler Miklós végleg megőrült, ez az ember megbolondult"? Ha a miniszter nem bolond - folytatta -, hanem szántszándékkal hazudik, akkor ő is versenyben van a "Magyarország legaljasabb embere címéért".

A koronavírus-járványban több, mint 26 ezren haltak meg, és ki tudja, hányan haltak bele abba, hogy nem kaptak időben ellátást, mert nem volt rá kapacitás, miként azt sem tudni, hányan halnak majd meg az elhalasztott szűrővizsgálatok miatt - mondta a frakciószóvivő. Az egészségügyben öt-tízszeresére nőtt a várakozási idő, miután hónapok óta csak sürgős műtéteket végeznek a kórházakban - jelentette ki.

Varga Zoltán azt mondta, a tavalyi kórházkiürítések miatt legalább 16 ezer embert küldtek haza ellátatlanul az egészségügyi intézményekből. Kásler Miklósnak "még volt képe" az orvosokra mutogatni a kórházkiürítések miatt, pedig azt nyilván nem ők találták ki, hanem az "éppen Mátyás király csontjaival legózó és kirakózó" miniszter - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!