Koronavírus - DK: hívja vissza a kormány az új szerződést alá nem író négyezer egészségügyi dolgozót!

Koronavírus, 2021.03.14

Azt követeli a Demokratikus Koalíció (DK), hogy a kormány hívja vissza azt a négyezer egészségügyi dolgozót, aki nem írta alá az új szerződést, és tegyék nekik lehetővé, hogy a koronavírus-járvány végig speciális jogviszonyban dolgozhassanak.

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány több mint négyezer egészségügyi dolgozót üldözött el a kórházakból a járvány harmadik hullámának közepén az egészségügyi jogállásról szóló törvény megváltoztatásával.

A DK azt kéri, hogy a kormány ne veszélyeztesse még több magyar ember életét azzal, hogy lemond négyezer egészségügyi dolgozóról. Az egészségügy jelenlegi állapota nem alkalmas erre, minden dolgozóra szükség van, ezért lehetővé kell tenni, hogy az új szerződést alá nem írók is életeket menthessenek - emelte ki, hozzátéve: az új szerződésről a járvány vége után lehet egyezkedni.

Az országgyűlési képviselő szerint jelenleg már azon is életek múlnak, hogy van-e valahol eggyel vagy kettővel több orvos, ápoló. Az új szerződést alá nem író négyezer ember mindenhonnan nagyon hiányzik, különösen, hogy a kórházak elérték kapacitásaik határát - mondta Oláh Lajos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!