Koronavírus - Egy felmérés szerint a spanyolok 58 százaléka szigorúbb korlátozásokat vár

Koronavírus, 2020.09.17

A jelenleginél szigorúbb korlátozó intézkedések bevezetését látja szükségesnek a spanyolok 58 százaléka a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében - derült ki az állami társadalomkutató központ (CIS) csütörtökön közzétett felméréséből.

A 2900 megkérdezett 44 százaléka azonnal beadatná magának a védőoltást, amint elérhetővé válik a vakcina az országban, 40 százalék azonban elutasítja ezt a lehetőséget akkor is, ha már lesz oltóanyag.

A reprezentatív kutatás válaszadóinak 84 százaléka tartja indokoltnak az egészségügy reformját az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján elsősorban a dolgozói létszám növelésével.

Spanyolországban az elmúlt 24 órában több mint 4500 új fertőzöttet diagnosztizáltak, a legelső, januári eset óta meghaladta a 625 ezret az országban regisztrált fertőzöttszám.

Egy nap alatt 262-vel emelkedett a halálos áldozatok száma, jelenleg már 30 405.

Egészségügyi intézményben jelenleg több mint tízezer embert kezelnek Covid-19 megbetegedéssel, közülük 1300-an intenzív terápiára szorulnak.

Szeptember 7-e és 13-a között mintegy 645 ezer PCR-tesztet végeztek el országosan az állami és a magánlaboratóriumokban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!