Koronavírus - Egyre nagyobb ütemben emelkedik a koronavírus-hordozók száma Izraelben

Koronavírus, 2020.07.01

Egyre nagyobb ütemben emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma Izraelben, kedden 773 újabb esetet diagnosztizáltak - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerdán.

Az utóbbi napokban növekedésnek indult a súlyos betegek és a kórházi kezelésre szorulók száma is, az egészségügyi minisztérium közlése szerint fokozatosan megtelnek a kórházak "korona-osztályai". Jelenleg 234 beteget ápolnak, közülük 56 súlyos Covid-19-est, akiknek száma egy nap alatt tízzel nőtt.

Izraelben jelenleg 7838 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, ez a szám május 29-én még 1917 volt. A járvány megjelenése óta eddig 25 547 fertőzöttet diagnosztizáltak, és 320-an haltak meg a Covid-19 betegség szövődményeiben. Jelenleg 56-an súlyos betegek, 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Egyre több tesztet végeznek el, kedden már 20 018-at, és egyre nő a vizsgáltak között a fertőzöttek aránya. Ez az arány az utóbbi 24 órában már megközelítette a 4 százalékot. A járvány első hullámának csúcspontján meghaladta a tíz százalékot, de akkor sokkal kevesebb tesztet végeztek, és általános zárlatot rendeltek el a fertőzés visszaszorítására.

A Dimona nevű, Negev sivatagban található kisvárosban egy hete még csak két fertőzöttet tartottak nyilván, de most már 92 vírushordozót diagnosztizáltak. A robbanásszerű növekedést egy dimonai pár esküvője okozta, s ha nem sikerül megállítani a járvány terjedését, akkor már a közeli napokban kijárási korlátozások sújthatják a várost.

Asdódban egy iskola 33 tanulójáról és 7 tanáráról derült ki fertőzöttségük, és további tesztek eredményeire várnak. A város más iskoláiban is találtak vírushordozókat, és részleges helyi zárlatot helyeztek kilátásba.

A kneszet megszavazta, hogy megkezdjék a Sin Bet belbiztonsági szolgálat eszközeinek segítségével a telefonok alapján történő titkosszolgálati nyomkövetést, hogy feltérképezzék a fertőzöttek érintkezését az előző 14 napban, és elrendeljék az otthon tartózkodást azoknak, akikkel kapcsolatba kerültek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!