Koronavírus - Elkülönítették a sürgősségi ellátást igénylő betegeket Debrecenben

Koronavírus, 2020.03.28

Az új koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében szombattól előszűrik és elkülönítik a betegeket a sürgősségi ellátásban a Debreceni Egyetem (DE) betegellátó helyein - közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel.

Közleményük szerint a felső légúti tüneteket mutató betegeket szombat reggeltől kizárólag a járványellenes küzdelemre kijelölt légúti sürgősségi ellátó helyen, a Kenézy Gyula egyetemi kórházban fogadják. Minden más sürgős esetet a klinikai központban látnak el. A beérkező betegek mindkét sürgősségi ellátóhelyen előzetes vizsgálaton esnek át.

Bár Debrecenben jelenleg nincsenek tömeges megbetegedések, azok, akiknek felső légúti panaszai - köhögés, láz, nátha - vannak a járványügyi helyzetben kizárólag a Kenézy kórház látja el. A klinikai központ sürgősségi klinikájára ilyen panaszokkal érkezőket is a Kenézybe irányítják át - közölték.

Az egyetem kéri, hogy szombat reggeltől a Kenézy Gyula egyetemi kórház sürgősségi osztályára csak azok a betegek menjenek, akiknek lázzal, köhögéssel párosuló légúti panaszaik vannak. Egyébként mindkét sürgősségi ellátóhelyen előzetes vizsgálaton, úgynevezett előszűrésen esnek át a betegek, és amennyiben szükséges átirányítják őket a megfelelő intézménybe.

A klinika és a kórház vezetése azt is kéri a betegektől, hogy tüneteikről - a saját védelmük érdekében - minden esetben előzetesen egyeztessenek a háziorvossal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!