Koronavírus - Főpolgármesteri Hivatal: hamar beteltek a regisztrációs helyek az újabb antitestszint-vizsgálatra is

Koronavírus, 2021.07.08

Másfél óra alatt elfogyott az újabb ezer regisztrációs időpont a Városháza parkba szervezett ingyenes antitestszint-vizsgálatra - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a Városháza parkban ezen és a következő héten összesen kétezer tesztet biztosít a főváros a 60 év feletti budapestiek koronavírussal szembeni ellenanyagszintjének mérésére.

A tesztelés iránti fokozott érdeklődés is alátámasztja az egyes oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatosan széles körben nyilvánosságot kapott azon aggodalmakat, amelyek miatt a fővárosi önkormányzat fontosnak tartja a fővárosi időskorú lakosság védettségének, a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének mérésére vonatkozó lehetőség megteremtését - írták.

A Főpolgármesteri Hivatal emlékeztetett arra, a főváros a kerületeknek 18 ezer tesztet adott, illetve a kapcsolódó laborvizsgálatot is biztosítja.

A tesztelés szerdán indult a III., a XI., a XII., a XIV. és a XV. kerületben. A IV., a VI., a VIII. és a XVIII. kerületben csütörtöktől lehet részt venni tesztelésen. További kerületekben pedig jövő héten vagy azután lehet ingyenesen antitestvizsgálatra menni - írták.

A Főpolgármesteri Hivatal azt ajánlja, hogy a budapestiek a kerületi tesztelésről az önkormányzatok honlapján tájékozódjanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!