Koronavírus - Gulyás: a konfliktuskeresés az elsődleges a PDSZ-nek

Koronavírus, 2021.03.27

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) a koronavírus-járvány legnehezebb időszakába is a kormánnyal való konfliktuskeresés az elsődleges, ami egyszerre felelőtlen és sajnálatos - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, a Facebookon.  

Gulyás Gergely bejegyzésében arról írt, miért tartja károsnak, "ha egy érdekképviselet ellenzéki pártnak képzeli magát".

Kiemelte, a kabinet szerdai ülésén döntött a tanárok soron kívüli oltásáról, ezért "joggal gondolhatnánk, hogy a PDSZ elégedett, ha a kormányt nem is, legalább saját magukat megdicsérik: követeléseik teljesültek".

A szakszervezet azonban kérésének teljesítése után is a "kormányt szidalmazza és a tanárokat próbálja - egyébként sikertelenül - az iskolák több mint három hét múlva esedékes nyitása ellen hangolni" - fejtette ki Gulyás Gergely.

Hangsúlyozta, sokan vannak, akik a tanárokhoz hasonlóan munkájukból adódóan naponta sok emberrel találkoznak és nem jutnak soron kívül oltáshoz. A jövő nemzedékek oktatása és nevelése kétségkívül az egyik legfelelősségteljesebb feladat, ezért volt indokolt a PDSZ kérése és a kormány döntése - tette hozzá a miniszter.

Gulyás Gergely felidézte, a PDSZ február végén levélben kérte a miniszterelnököt az iskolák bezárására és a digitális munkavégzés elrendelésére valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén.

A kormány egy héten belül ennek megfelelő döntést hozott - írta a tárcavezető, megjegyezve azt is, hogy a PDSZ akkori levelében rögzített álláspontja szerint, "ha a zárást követően sor kerül az ágazatban dolgozók beoltására; és szigorú járványügyi protokollokkal felvértezve újra megnyitjuk az intézményeket, akkor nem csak az általános, de a középiskolások is visszatérhetnének a padsorokba".

Gulyás Gergely megerősítette, a már regisztrált tanárok április 1-3. között, a később regisztrálók április 8-10. között részesülhetnek az oltásban, majd április 19-én nyitnak az iskolák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!