Koronavírus - Gulyás: csütörtökön átlépi az oltottak száma a 300 ezret

Koronavírus, 2021.02.11

Csütörtökön átlépi a koronavírus ellen beoltottak száma a 300 ezret - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Szerdáig 294 624 embert oltottak be, több mint 117 ezren pedig már a második oltást is megkapták - ismertette Gulyás Gergely.

Elmondta: az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonokban és a bentlakásos szociális intézményekben élők oltása után a múlt héten megkezdődött a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása is a háziorvosoknál és a kórházakban.

A háziorvosokhoz eljuttatott Pfizer vakcinák körülbelül 30 ezer idős ember oltását teszik lehetővé. A négy kijelölt budapesti oltóponton a Szputnyik vakcinával kezdik el oltani csütörtökön és pénteken a krónikus betegséggel nem rendelkező, 75 év alattiakat - közölte Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a háziorvosok AstraZeneca vakcinával is oltanak 60 év alatti krónikus betegeket.

Jelezte, a várt vakcinaszállítmányok ismeretében a jövő héten folytatni tudják a legidősebbek, továbbá a 60 év alatti krónikus betegek oltását, az oltócsapatok pedig visszatérnek azokba a szociális intézményekbe, ahol el kellett halasztani az oltást.

Arról is beszámolt a miniszter, hogy az EU-s vakcinabeszerzés még mindig viszonylag lassan zajlik. Az orosz vakcinából februárban 200 ezret vár Magyarország, a kínai oltóanyagból pedig várhatóan jövő héten érkezik meg az első, 500 ezres szállítmány. Utóbbit a népegészségügyi központnak még meg kell vizsgálnia - fűzte hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!