Koronavírus - Hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a börtönt egy tolvaj

Koronavírus, 2022.05.27

A Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogtak el egy 46 éves férfit, aki hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a lopás miatt rá kiszabott héthónapnyi börtönt - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken az MTI-t.

Rendőrség-felirat A hamis teszt beszerzésében a férfi egy 28 éves ismerősének segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Az első mintavételkor, tavaly decemberben százezer forintot adott át a 48 éves nőnek. A hamis igazolás kiállítására végül nem volt szükség, mivel a férfi antigéntesztje pozitív eredményt mutatott - tájékoztatott a BRFK.

A büntetés-végrehajtási intézetbe idén februárban esedékes bevonulást a férfi ismét pozitív teszteredménnyel akarta elhalasztani. Ekkor az ismerőse egy koronavírussal fertőzött beteg pozitív mintáját szerezte meg és adta át édesanyjának. A szűrőponton további százezer forintot fizetett ki a férfi a nőnek azért, hogy a pozitív Covid-teszt eredményét regisztrálja a központi nyilvántartásban - írták.

A TEK március 17-én egy konditeremben fogta el a 46 éves férfit, majd lefoglaltak tőle - a nevére kiállított hamis Covid-teszt mellett - több mobiltelefont, hatszázezer forintot, 820 eurót, valamint különböző kábítószergyanús anyagokat, amelyek miatt külön eljárás indult.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli vesztegetés bűntette miatt, és beismerő vallomást tett. Jelenleg korábban kiszabott büntetését tölti.

A bűncselekmény másik két résztvevőjét a rendőrök május 18-án elfogták, majd a fiatal férfit kétrendbeli, bűnsegédként elkövetett vesztegetés, az anyját pedig kétrendbeli vesztegetés elfogadása megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, ők az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!