Koronavírus - Harmadik napja csúcsot dönt az új fertőzöttek száma Hollandiában

Koronavírus, 2020.09.17

Ismét csúcsot döntött az egy nap alatt koronavírussal megfertőzöttek száma Hollandiában, ahol a keddi rekordnak számító 1387 új fertőzöttet követően szerdán 1546, csütörtök délután pedig 1756 újabb esetről számolt be a helyi közegészségügyi intézet.

Holland sajtóbeszámolók szerint a csütörtöki adat több mint kétszerese az egy héttel ezelőtt feljegyzett esetszámoknak.

A fertőzöttek legtöbbjét az ország nagyvárosaiban, különösen Amszterdam és Rotterdam környékén regisztrálták, ezekben a régiókban 250 és 300 fertőzöttről számoltak be. Az ország fővárosában, Hágában közel kétszáz, Utrechtben pedig 180 esetet jelentettek. A közlés szerint az elmúlt hét alatt 5981-en fertőződtek meg, ami jelentősen meghaladta a teljes júliusi 4689-et. A fertőzés heti mutatója 61 százalékkal haladta meg a megelőző hét adatait.

A kórházi kezelésben részesített betegek száma egy hét alatt 7 százalékkal emelkedett. A holland kórházakban jelenleg 261 embert ápolnak koronavírus okozta fertőzés miatt, köztük 49-et intenzív ellátásban részesítenek. Ez öttel kevesebb a szerdainál.

Sajtóbeszámolók szerint a holland kormány újabb megszorító intézkedések bevezetését tervezi, melyek bejelentése péntek délután várható. A szigorítások főként az egyetemi városokat érinthetik, a fertőzés ugyanis az intézkedéseket kevésbé betartó fiatalok körében terjed.

A szakemberek szerint a járvány gyorsuló terjedése miatt novembertől napi 55 ezer vírusteszt elvégzésére lesz szükség az országban. Ha a járvány terjedése nem hagy alább, februárban akár napi 85 ezer vizsgáltra kell számítani, amire a holland egészségügynek még fel kell készülnie. Jelenleg napi szinten mintegy 35 ezer vírustesztet végeznek Hollandiában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!