Időjárás
meteoblue
TV műsor

Koronavírus - Herczegh Anita: Hosszú távú segítséget nyújt a Regőczi Alapítvány

Koronavírus, 2021.12.01

A koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány 2022-től szeretné kialakítani az érintettek rendszeres havi támogatását - mondta Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumi elnöke keddi pákozdi sajtótájékoztatóján.

Koronavírus - Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke Pákozdra látogatott Áder János államfő felesége hozzátette, a gyerekeket - mintegy hatszáz családot segítve - egészen felnőtté válásukig, illetve 18 éves korukon túl is támogatni kívánják, amennyiben tanulmányaikat még nem fejezték be.

Herczegh Anita országjáró körútjának hatodik állomásán Pákozdra látogatott, ahol olyan személyekkel találkozott, akik kapcsolatba kerültek a Regőczi Alapítvánnyal, majd egyeztetett a helyi család- és gyermekjóléti szolgálatok képviselőivel és megtekintette a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központját.

Kiemelte, az alapítvány túl kicsi ahhoz, hogy a feladatot egyedül oldja meg, ezért az országjárás során az állami és önkormányzati szervezetek munkatársaival, vezetőivel, valamint a karitatív szervezetek képviselőivel találkozik, és megbeszélik, miként tudnak együttműködni annak érdekében, hogy a segítségnyújtás minél célravezetőbb és hatékonyabb legyen.

Az alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyerekeknek, akik a világjárvány miatt elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Herczegh Anita Regőczi Alapítvány

Galériánk

Koronavírus - Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke Pákozdra látogatott Koronavírus - Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke Pákozdra látogatott Koronavírus - Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke Pákozdra látogatott Koronavírus - Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke Pákozdra látogatott
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!