Koronavírus - Időseket megkárosító csalókat ítéltek el Szekszárdon

Koronavírus, 2022.03.10

Idős embereket a járványhelyzetre hivatkozva megkárosító csalókat ítélt el jogerősen a Szekszárdi Járásbíróság - közölte a Szekszárdi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A négy elítélt önkormányzati segély valótlan ígéretével tévesztett meg időseket 2021. februárban - írták. A rendőrség akkori közleménye szerint Dombóváron követték el a bűncselekményeket.

A tényállás szerint az elsőrendű vádlott, egy 35 éves, hegyhátmaróci férfi egy önkormányzat vagy bank dolgozójának kiadva magát telefonon kereste meg a sértetteket. Azt mondta nekik, hogy ha telefonon megadják a személyes okmányaik és a bankszámlaszámuk adatait, majd személyesen is átadják az okmányokat, a bankkártyájukat és az ahhoz tartozó PIN-kódot, akkor a koronavírus-járvány miatt 50 ezer forintos önkormányzati támogatást kapnak.

A férfi 95 emberrel lépett kapcsolatba, három esetben vettek fel készpénzt a bankkártyák megszerzésével, és 900 ezer forintot csaltak ki a sértettektől.

A március 9-i előkészítő ülésen valamennyi vádlott beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság az elsőrendű vádlottat különös visszaesőként 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott, akik a készpénz felvételében működtek közre, közérdekű munka büntetést kaptak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!