Koronavírus - Járványügyi ajánlás a bírósági épületek használatáról

Koronavírus, 2020.09.17

Bírósági épületekbe a hallgatóság, a kérelmet, indítványt előterjesztő ügyfél, illetve az iratbetekintési jogosultsággal rendelkező csak előzetes regisztráció után léphet be - egyebek mellett ezt tartalmazza Senyei Györgynek, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének a bíróságok internetes oldalán olvasható járványügyi ajánlása.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozását szolgáló szabályok szerint a bíróságok kezelő és tájékoztató irodáiban szünetel a személyes ügyfélfogadás, kivéve a papíralapú beadványok átvételét, az ügyfélsegítő szolgáltatást és az iratbetekintést. A bírósági épületekbe az igazságszolgáltatási tevékenységgel összefüggésben feladatot ellátó hivatásrendek képviselőin kívül, a bíróság eljárási cselekményére idézett, vagy arról értesített személy, illetve meghatalmazottja vagy törvényes képviselője léphet be.

A bíróságok épületeibe kizárólag szájat és orrot eltakaró védőeszközben a kihelyezett kézfertőtlenítő használatát követően, az eljárási cselekmény, illetve az ügyintézés kezdő időpontja előtt legfeljebb 10 perccel lehet belépni, majd az épületet az eljárási cselekményt követően azonnal el kell hagyni. A szájat és orrot eltakaró védőeszközt az épületben tartózkodás teljes időtartama alatt kötelező viselni - olvasható a bíróságok internetes oldalán.

Az ajánlás teljes szövege a https://birosag.hu/sites/default/files/users/4.2020._ix._15._obh_elnoki_ajanlas_pdf.pdf linken olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!