Koronavírus - Jobbik: a gazdasági bevándorlást támogatja a kormány

Koronavírus, 2020.11.25

A kormányoldal nem a magyar munkavállalókat, hanem a gazdasági bevándorlókat támogatja - mondta szerdai tiszaújvárosi sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

A politikus a közösségi médiaoldalán közzétett felvételen elmondta: azért választotta nyilatkozata helyszínéül a Mol egyik üzemét, mert ott állami támogatással épült konténerváros több ezer gazdasági bevándorlónak, hogy egy állami cégnél dolgozzanak.

Hozzátette: míg a magyar kis- és középvállalkozások semmilyen érdemi juttatásban nem részesülnek munkahelyvédelemre, ez a beruházás - amely kétezer embert, háromnegyedrészt külföldieket foglalkoztat - 12 milliárdos munkahely-teremtési támogatást és 28 milliárdnyi adókedvezményt kapott a kormánytól.

Mindezt egy olyan megyében, ahol csak az elmúlt fél élvben a válság hatására 25 százalékkal emelkedett a munkanélküliek aránya, holott a munkanélküliség eleve magas a térségben - jelentette ki Jakab Péter.

Szerinte a kormányoldal a külföldiek alkalmazása mellett szavazott, amikor a nap folyamán a parlament vállalkozásfejlesztési bizottságában elutasította a Jobbik javaslatait.

Ezek között említette, hogy a nagyobb cégeknek írják elő, a munkaerő legalább 90 százalékának hazainak kell lennie, akárcsak azt, hogy a kormány a mostani válságban vállalja át a bajba jutott dolgozók bérköltségének négyötödét.

Magyarországnak nem keleti vendégmunkásokra van szüksége, hanem nyugati bérekre, nem rabszolgatársadalmat, hanem jóléti társadalmat kell építeni ebben a hazában - fogalmazott a Jobbik elnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!