TV műsor

Koronavírus - Jobbik: azonnali támogatást a sportolóknak, edzőknek, szabadidőközpontoknak!

Koronavírus, 2021.02.26

A Jobbik azt követeli, hogy a koronavírus-járvány utáni újranyitáskor kapjanak azonnali támogatást az amatőr sportolók, az edzők és a szabadidőközpontok.

Pénteki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke hangsúlyozta, az általuk elképzelt rendszerben induláskor tíz-, majd havonta öt-ötezer forintot adnának sportbérletre és személyi edző szolgáltatására beváltható utalványban.

Annak fontosságáról beszélt, hogy a milliós keresetű profik után a "tipikus élethelyzetben lévő" amatőr sportolókat és az edzőket is támogassa a kormány.

A Jobbik alelnöke szerint mindenkit segíteni kell anyagilag, aki fejleszti saját egészségét, már csak azért is, mert ezzel egyben csökkenti a társadalombiztosítás várható kiadásait.

A járványhelyzet okozta válság legsötétebb hetei talán még előttünk állnak - fogalmazott Z. Kárpát Dániel, aki elengedhetetlennek nevezte a kieső munkabérek pótlását minden ágazatban, akárcsak a szociális szempontból nehéz helyzetbe kerültek megsegítését.

Hozzátette: már most elő kell készíteni a lépcsőzetes, átgondolt újranyitást, támogatva az amatőr sport "durván elhanyagolt" területét is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!