Koronavírus - Jobbik: legyenek adó- és járulékmentesek az önkormányzatok által nyújtott egyszeri juttatások!

Koronavírus, 2020.08.06

A Jobbik azt javasolja, hogy veszélyhelyzet idején legyenek adó- és járulékmentesek az önkormányzatok által nyújtott egyszeri juttatásokat.

Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere egy csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a koronavírus-járvány idején a szociális dolgozók emberfeletti munkát végeztek, de a kormánytól mégsem kaptak külön juttatást.

A Rajta Újváros Egyesület színeiben megválasztott politikus közölte, hogy a javaslatot azért dolgozták ki, mert a település ugyan 17 millió forinttal támogatta a szociális dolgozókat, de az összeg 15 százalékát be kellett fizetni adóként.

A volt jobbikos országgyűlési képviselő egyúttal arról is beszélt, hogy a város nagyon nehéz helyzetben van, mert miközben meg kell küzdeniük az előző fideszes városvezetés által felvett hitelekkel, a kormányzati elvonások is megnehezítik a dolgukat.

A határozati javaslatot benyújtó Kálló Gergely országgyűlési képviselő arra hivatkozott, hogy a 17 millió forintos juttatás nem volt előre tervezett, ezért annak adó- és járulékmentessé tétele nem veszteség az államnak.

Az indítvány azt is biztosítaná, hogy az ilyen juttatások ne jelentsenek plusz terheket az önkormányzatoknak - közölte.

Kérdésre válaszolva Pintér Tamás azt mondta, hogy az ország összes önkormányzata komoly problémával néz szembe, mert "most érik be az Orbán-kormány bosszúja", ugyanis a kabinet el akarja lehetetleníteni a munkájukat.

A kormányzati elvonások elsősoran nem is az önkormányzatokat, hanem az embereket érintik - tette hozzá.

Kálló Gergelyt más témában kérdezték arról, hogy a Jobbik tiltakozó petíciót indított, miután Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke azt javasolta, hogy a Facebook profilfelfüggesztési gyakorlata miatt a kormány alkosson szabályozást a közösségi médiáról.

A képviselő azt mondta, arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a kormány egy ilyen törvénnyel a 2022-es választásra készül, ugyanis készen áll egy egész "trollhadsereg".

A politikust többször is kérdezték a gödi önkormányzatban kialakult helyzetről, ahol a DK, az LMP és a Jobbik képviselő felfüggesztették Balogh Csaba momentumos polgármestert. Kálló Gergely azt felelte, hogy az esetet helyi ügynek tartják, és remélik, azt az érintettek minél hamarabb rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!