Koronavírus - Jobbik: Nat helyett digitális oktatást!

Koronavírus, 2020.04.09

Az új Nemzeti alaptanterv (Nat) bevezetése és a szakképzés átalakítása helyett az idei érettségi és a digitális oktatásra való átállás nehézségeivel foglalkozzon a kormányzat! - sürgette csütörtöki online sajtótájékoztatóján Brenner Koloman,a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus szerint az elmúlt hetekben diákok és pedagógusok tömege küzdött azzal, hogy előzetes előkészítés nélkül kellett átállni a digitális oktatásra; szerinte ez plusz anyagi és időráfordítást igényelt az érintettektől.

Nem jó, hogy ha több mint tíz órán keresztül az online oktatás keretében laptop vagy számítógép előtt ülnek a gyerekek - jegyezte meg, mondván, sokkal több időre van szükség a diákoknak az így leadott tananyag elsajátításához.

Hangsúlyozta, azzal kellene foglalkoznia az oktatási kormányzatnak, hogy sok helyen nem áll rendelkezésre internetelérés vagy a szükséges digitális eszköz.

Átfogó modernizálásra van szükség a magyar oktatásügyben, ez kiderült ezekben a nehéz hetekben - mondta Brenner Koloman, azt hangoztatva: pártja programjában évek óta szerepel a digitalizáció eszközeinek és vívmányainak hatékonyabb beépítése az oktatásba.

Szorgalmazta, hogy közös gondolkodással teremtse meg a kormányzat a digitális érettségit lehetővé tévő megoldást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!