Koronavírus - Jobbik: nem a vakcina, hanem Orbán Viktor iránt bizalmatlanok az emberek

Koronavírus, 2021.01.20

A kormányfő és a kabinet tevékenysége iránti bizalmatlansággal magyarázta szerdai online sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke, hogy viszonylag kevesen oltatnák be magukat koronavírus ellen egy uniós felmérés szerint.

Ameddig Orbán Viktor a magyar miniszterelnök, addig maradnak a korlátozások és lezárások, mert az emberek nem bíznak benne, és ezáltal sajnos az oltásokban sem bíznak - fogalmazott Lukács László György.

Arról beszélt: Magyarországra nézve cseppet sem hízelgő, hogy a napokban publikált felmérés alapján - szemben a 70 százalékos uniós átlaggal - a magyaroknak csak 49 százaléka adatná be magának a koronavírus elleni vakcinát.

Ez, tette hozzá, Bulgária és Lengyelország mellett Európa egyik legrosszabb adata.

Az ellenzéki politikus szerint "veszélyes üzletbe vágott" a kormány, amikor egy olyan kínai vakcina beszerzéséről tárgyal, amelyről szinte semmit nem lehet tudni, és az Európai Gyógyszerügynökség sem engedélyezte.

Hozzátette: ez tovább rombolja az emberek bizalmát és oltatási hajlandóságát.

A Jobbik alelnöke alapvetőnek nevezte, hogy a koronavírus elleni oltás önkéntes és ingyenes legyen, és hogy csak olyan vakcinát használjanak, amelyet az uniós szakhatóság jóváhagyott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!