Koronavírus - Karácsony: teszteket oszt a kerületeknek az iskolanyitás előtt a főváros

Koronavírus, 2021.04.12

Teszteket oszt szét a kerületek között az április 19-i iskolanyitás előtt a fővárosi önkormányzat - közölte a főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely tudatta, hétfőn több pedagógus- és szülői szervezettel, illetve Szlávik János főorvossal, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetőjével egyeztetett az iskolanyitásról, és a megbeszélés után úgy döntöttek: teszteléssel segítik az iskolanyitást.

A főváros 10 ezer tesztet ajánl fel a kerületi önkormányzatoknak, hogy ezzel szűrhessék a diákokat és a pedagógusokat - közölte.

Azt írta, a cél, hogy a lehetőségekhez mérten a gyermeküket féltő szülők és a pedagógusok is biztonságban érezhessék magukat jövő héten, amikor újraindul az oktatás a fővárosi intézményekben.

"Tudom, hogy mindenkiben rengeteg a kétely, a félelem és a bizonytalanság" - írta Karácsony Gergely. Hozzátette: a járványadatok rendkívül magasak, és Magyarország továbbra is az élén van "a legborzalmasabb listának", azon országok közé tartozik, ahol lakosságarányosan a legtöbb halálos áldozata van a pandémiának.

Ilyen helyzetben nehéz azzal mit kezdeni, hogy a kormány a nyitás mellett döntött, "miközben jól tudjuk, gyermekeink lelkét már így is borzalmasan megtépázta az elmúlt egy év, és mi is egyre inkább vágyódunk a normalitásra" - közölte.

A főpolgármester arra kérte a budapestieket, hogy aki még nem tette, regisztráljon a koronavírus elleni oltásra, és amikor behívják, jelenjen meg az oltóponton.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!