Koronavírus - Kreml: nem lesz zárlat az omikron miatt

Koronavírus, 2022.01.24

Nem került szóba, hogy az új típusú koronavírus omikron mutációjának terjedése miatti zárlatot vezessenek be Oroszországban, az operatív törzs adatai szerint nem tapasztalható a kórházban kezeltek számának ugrásszerű növekedése - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak hétfőn Moszkvában.

"Senki sem beszél bezárásokról, látjuk a dinamikát" - mondta Peszkov, amikor annak az értesülésnek a kommentálását kérték tőle, amely szerint a hatóságok kemény korlátozó intézkedésekhez folyamodhatnak, ha a kórházi szabad ágykapacitás szintje 15 százalék alá csökken.

"Azt látjuk, hogy a fertőzések száma növekszik, de ez nem jár a kórházi kezelések számának arányos növekedésével" - tette hozzá.

Az orosz operatív törzs hétfőn közölt adatai szerint Oroszországban az elmúlt egy nap alatt 5970 ember került kórházba koronavírusos fertőzéssel, 3,9 százalékkal kevesebb, mint az előző nap. Vasárnap 6211 kórházi ápolásra szoruló, új beteget regisztráltak, ez 37,3 százalékkal volt kevesebb az előző napi adatnál.

Hétfőn a kórházba szállított páciensek száma az ország 85 régiója közül 49-ben csökkent, 34-ben nőtt, kettőben pedig változatlan maradt. Az omikron vírusvariánst 65 régióban mutatták ki.

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma immár negyedik egymást követő napon döntötte meg az abszolút rekordot és 65 109-cel 11 173 300-ra emelkedett. A napi növekmény 0,59 százalék.

A koronavírusos fertőzés következtében egy nap alatt 655-en vesztették életüket, ezzel az áldozatok száma immár 326 112-re nőtt Oroszországban. A felépültek száma 27 714-gyel 10 023 622-re gyarapodott. Az országban 801 197 aktív esetet tartanak nyilván, amely az évvégi szintnek felel meg.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter hétfőn kijelentette, hogy a felnőtt lakosság átoltottsági szintje elérte a 70 százalékot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!