Koronavírus - KTK: megnyílt az online időpontfoglaló

Koronavírus, 2021.04.23

Megnyílt az online időpontfoglaló. Mostantól minden érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten oltási időpontot foglalni - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti, Sinopharm-vakcinával történő oltásra van kinyitva.

A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni jövő hétfőre, keddre és szerdára.

Az időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja). Hozzátették, az online időpontfoglalót azután nyitotta meg az Országos Oltási Munkacsoport, hogy azt az elmúlt két napon sikeresen tesztelte.

Jelezték, hogy az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni.

Kiemelték, hogy az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.

Közölték azt is, az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

Fontos, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható.

A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogják adni, ahol az elsőt.

A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

"Kérjük, hogy aki a megadott három nap valamelyikén szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot!" - írták.

Azt is kérték, hogy a lefoglalt időpontban mindenki pontosan jelenjen meg. Az oltásra a regisztráltak vigyék magukkal a személyi igazolványukat, a TAJ-kártyájukat, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.

Hozzátették, hogy a regisztráltak - miután foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra - jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra. Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát - áll a KTK közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!