Koronavírus - Lezárták és fertőtlenítik a római felsőházat két beteg szenátor miatt

Koronavírus, 2020.09.30

Fertőtlenítésre lezárták az olasz parlament felsőházának épületét Rómában szerdán, miután a kormánypárti Öt Csillag Mozgalom (M5S) közölte, hogy két szenátusi képviselője koronavírus-fertőzött.

Az Öt Csillag Mozgalom bejelentette, hogy szenátusi frakciójának minden tagját tesztelik.

Fertőzöttnek eddig a szicíliai Francesco Mollame és az Emilia Romagnát képviselő Marco Croatti bizonyult. Hétfőtől házi karanténban tartózkodnak családjukkal együtt. Hétvégén vették észre magukon a betegség tüneteit, azt megelőzően az Öt Csillag Mozgalom parlamenti frakciójának egyeztetésén vettek részt.

A párt bejelentését követően azonnal felfüggesztették a szenátus munkáját, megszakították a bizottságok üléseit, a felsőházban tartózkodó szenátorok és személyzet elhagyta az épületet. A Róma belvárosában található Madama-palotát fertőtlenítik. Az épület újranyitásáról a tesztelések után döntenek.

A parlament felső- és alsóházát a koronavírus-járvány február végi terjedése óta kevesebb mint két hétre zárták be, majd a képviselők hetente egyszer üléseztek. Mindkét házban és majdnem minden pártban találtak fertőzötteket. A szenátus és a képviselőház egész területén kötelező a szájmaszk használata és a távolságtartás.

Az utóbbi egy héten tizenegy százalékkal emelkedett a kiszűrt fertőzöttek száma Olaszországban, ahol hét nap alatt majdnem hétszázezer tesztet végeztek el. A halottak száma egy hét alatt kétszeresére emelkedett. A járványgörbe lassan, de fokozatosan emelkedik, a keddi adatok szerint egy nap alatt 1648 új beteget szűrtek, az aktív betegek száma túllépte az ötvenezret.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!