Koronavírus - Lezárult a Médiaunió Alapítvány kampánya

Koronavírus, 2022.03.03

Lezárult a Médiaunió Alapítvány 2021 márciusában meghirdetett, a koronavírus-járvány társadalmi tanulságaira koncentráló, Felemelő történetek elnevezésű kampánya.

Több mint kétszáz cikk és interjú foglalkozott a témával, a médiumok által felajánlott felületek értéke meghaladta az 1,2 milliárd forintot - közölte az alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

A Covid-19 világjárvány Magyarország lakosságának életét is átalakította. A Médiaunió Alapítvány Schmidt Mária, Csányi Sándor, Novák Péter, Rudolf Péter és Somody Imre alkotta kuratóriuma a kampánnyal azt szerette volna elérni, hogy a lakosság felismerje, a koronavírus-járványnak több "pozitív hozadéka" is volt, mind az egyének életvitelében, mind a sorsközösséget vállaló családoknál - olvasható a felemelotortenetek.hu oldalon.

A kampány szervezőivel készült werkfilmben Kardos Ferenc, a Médiaunió Alapítvány ügyvezetője elmondja, száznál több történetet kaptak, amelyekből először húszat választottak ki. Ezek közül egy hattagú szakmai zsűri döntötte el, melyik négyet lehet megfilmesíteni.

Készült film egy vak édesapáról vagy a Balatonszemesről induló Adománybank kezdeményezésről. A filmek elkészítését a Mol és az OTP Bank is segítette.

A pályázaton kiválasztott példaértékű történetektől azt remélik, hogy erősödik a társadalmi kohézió, az összefogásban rejlő erő és a család szerepe felértékelődik, ahogyan az idősek tisztelete és igényeik felismerése is. Így lesznek a pandémia kedvező hatásai hosszú távon is maradandók - írják a mediaunio.hu oldalon.

A Médiaunió legfőbb célja, hogy évente egy témában valódi, mérhető hatékonyságú, társadalmi célú (reklám- és PR-) kampányt valósítson meg, a legfontosabb társadalmi problémákban érdemi szemléletváltozást előidézve - olvasható az alapítvány oldalán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!