Koronavírus - LMP: a kormány tegye nyilvánossá a részletes oltási tervet!

Koronavírus, 2021.01.06

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy tegye nyilvánossá az emberek koronavírus elleni oltásának részletes tervét - mondta szerdai, online is követhető sajtótájékoztatóján Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes.

A politikus szerint alapos tájékoztatás nélkül a lakosságban nem alakul ki bizalom a vakcina iránt, utóbbi nélkül pedig alacsony marad az oltási hajlandóság. Mindez akadályozza a valódi védekezést, vagyis nemzeti érdek, hogy minél többen rendelkezzenek a szükséges információkkal - jelentette ki.

Mégsem tudható, hogy az egyes társadalmi csoportok hogyan, mikor és milyen oltóanyaggal lesznek beoltva - kifogásolta. Az sem ismert, hány oltóponton zajlik majd az oltás, de azt sem, honnan, mennyi oltóanyagot szerez be a kabinet, és azok mikor érkeznek.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő azt is követelte, hogy ne zárják ki a biztosítási jogviszonyból azokat, akik nincsenek beoltva.

"A kormánynak minden eszköze megvan arra, hogy adott esetben, amennyiben szükséges, kötelezővé tegye ezt az oltást" - jelentette ki, azt azonban a kabinet szerinte nem teheti meg, hogy egy nem kötelező oltás be nem adatása esetén kizárja az egészségügyi biztosítási jogviszonyból azokat, akik bizalmatlanok a vakcinával szemben.

Jelenleg nemzetközi összehasonlításban az ország hátul kullog az oltottság arányában - jelentette ki Csárdi Antal, hozzátéve: "ha hatékonyan akarjuk felvenni a küzdelmet a járvánnyal szemben, akkor ez nem mehet így tovább".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!