Koronavírus - LMP: a kormány tegye világossá, hogyan kezelné a járvány második hullámát!

Koronavírus, 2020.08.12

Az LMP azt várja el a kormánytól, hogy a "mondvacsinált" nemzeti konzultáció helyett azzal foglalkozzon, hogy miként kezelné a koronavírus-járvány második hullámát - mondta Kendernay János, az LMP társelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus hangsúlyozta: az elmúlt napok hírei alapján az látszik, hogy közeleg a koronavírus-járvány második hulláma, a kormány azonban nem nagyon mutatja meg, hogy miként akar felkészülni az őszi periódusra.

Kijelentette: az LMP elvárja kormánytól, hogy kezelje felnőttként az embereket, adjon világos tájékoztatást, és készítse fel a lakosságot, a vállalkozókat és az oktatási rendszert, hogy egy esetleges - a tavaszihoz hasonló - leállás esetén mindenki tudja, mire számítson. Hozzátette: bár a kormány hagyományos tanévkezdésre készül, fontos lenne az oktatásban a digitális felkészültség javítása.

Arra kérjük a kormány, hogy tájékoztasson, hogyan készül a következő periódusra, hogyan tudja megakadályozni, hogy felvásárlási láz következzen be - mondta Kendernay János, megjegyezve: azt a helyzetet is jó lenne elkerülni, hogy amit a kormányfő reggel állít, azt este maga cáfolja meg.

Kérdésre válaszolva az LMP társelnöke közölte: a kormány tavasszal folyamatosan késlekedett a járvány elleni intézkedéseiben, amelyek alapvetően a külföldi tapasztalatokat követtek.

Ugyanakkor - folytatta - a kabinet ma már saját tapasztalatokkal is rendelkezik, ami alapján tervezhetné az őszi időszakot, így most semmilyen késlekedés nem fogadgató el a járvány kezelését illetően.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!