Koronavírus - LMP: a kormány továbbra is felkészületlen

Koronavírus, 2021.03.05

Az LMP társelnöke szerint, ahogy az elmúlt egy évben, úgy továbbra is felkészületlen a kormány a koronavírus-járvány és az azt övező válság kezelésében. Kanász-Nagy Máté szerint teljes körű bértámogatásra, a megfertőződötteknek százszázalékos táppénzre, valamint az álláskeresési járadék időtartamának növelésére lenne szükség.

Kanász-Nagy Máté pénteki, online sajtótájékoztatóján kijelentette: bár Orbán Viktor miniszterelnök "ismét jót viccelődött a rádióban", Brüsszellel és az ellenzékkel is foglalkozott, csak arról nem beszélt, hogyan fog ez az ország hétfőtől működni.

A kabinet felkészületlenségét mutatja szerinte, hogy továbbra sem sikerült megfelelően kifejleszteni a kontaktkutatást vagy a tesztelés rendszerét, holott ezeknek szerinte óriási jelentőségük van a járvány megfékezésében.

Az adatbázisok összeállítása sem járt sikerrel - folytatta -, "össze-vissza küldözgettek mindenféle sms-t" az oltásról.

A bölcsődék miért maradnak nyitva? - tette fel a kérdést, majd üzent is a miniszterelnöknek: a bértámogatások kiosztását ne csinálják ugyanúgy, ahogy a szállodásoknál vagy az éttermeseknél, mert esetükben "nagyon rosszul csinálták".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!