Koronavírus - LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Koronavírus, 2020.03.27

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára pénteki, online sajtótájékoztatóján arra mutatott rá, hogy az egészségügyi ellátásban és az idősgondozásban dolgozókra hatalmas teher hárul a járvány során. Ezért előbbieknek 30 százalékos, míg a jövedelmi hátrányban lévő utóbbi csoportnak 50 százalékos azonnali béremelést szorgalmazott.

A béremelést pótlékként azonnak is biztosítani kell, akiket ezeben a napokban irányítanak át az idősek ellátására - tette hozzá a politikus.

Kanász-Nagy Máté emellett szükségesnek látja azt is, hogy a kormány hozzon létre idősellátó központokat, az egyre növekvő munka ugyanis jelenleg teljes egészében az önkormányzatokra hárul, miközben főleg a kisebb települések nem tudnak eleget tenni annak.

A megnövekedett feladathoz megnövekedett forrásra van szükség - szögezte le, hozzátéve: a helyhatóságok bevételei várhatóan csökkenni fognak a kieső iparűzési adó miatt.

Az LMP szerint kormányzati beavatkozásra lesz szükség akkor is, amikor az álláskeresők megjelennek az önkormányzatoknál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!